viernes, 4 de octubre de 2013

PROJECTE 3r ESO (1r TRIMESTRE)

El primer projecte que haureu de fer en aquest curs serà realitzar l'explicació d'una obra de música clàssica per mig de la tècnica d'Stop Motion. Per realitzar aquest projecte podreu ser vosaltres els protagonistes o podeu utilitzar joguines o fins i tot podeu realitzar vosaltres diversos dibuixos per aconseguir l'efecte desitjat.

Els gups per realitzar el projecte seran de 4/5 persones (ja que hi haurà molta feina a fer).

El primer que anem a fer és a veure un vídeo per saber en que consisteix aquesta tècnica d'Stop Motion:
Com heu pogut observar la tècnica d'Stop Motion consisteix en realitzar fotografies a cada un dels moviments que realitzem i després ho unim tot en un processador de vídeos.

A partir d'aquí, el que heu de fer és escollir una de les següents històries i explicar-la per mig d'aquesta tècnica. També us passo la música que acompanyarà a cada història.
  • El llac dels cignes, de Tchaikovsky.
Jardins del castell del príncep Sígfrid:
El príncep Sígfrid celebra el seu 21è aniversari acompanyat pels seus amics. Les trompetes anuncien l'arribada dels seus convidats que són saludats cordialment per Sígfrid començant la festa i els balls. La reina, mare de Sígfrid, irromp en la festa amb les seves dames d'honor, aquesta el renya per la seva vida despreocupada i li informa que li ha preparat un ball que tindrà lloc la nit següent i en la qual haurà d'escollir esposa. Això provoca una gran malenconia en Sígfrid que rebutja obstinadament l'ordre de la seva mare. Al final, però, l'acaba acceptant, Quan la reina es retira es reprèn la diversió i el príncep i els seus amics beuen i ballen amb les jovenetes de la festa.
Aviat es fa fosc i se senten les ales d'uns cignes. Els amics de Sígfrid li proposen anar a caçar. Agafen les ballestes i les torxes i s'en van al bosc.
El llac dels cignes:
En el bosc, prop d'un llac il·luminat per la lluna, comencen a sortir de les aigües unes precioses donzelles-cigne. Els amics del príncep arriben al llac; els joves busquen als cignes entre els arbres però queden extasiats quan veuen que aquests es troben nedant plàcidament sobre les tranquil·les aigües del llac. Quan Sígfrid s'hi uneix, es disposa a ordenar la batuda de caça. però un estrany fenomen el deté.
Mentre ell s'amaga darrera d'uns arbustos apareix al llac una extraordinària i màgica criatura, més dona que cigne;la seva cara està emmarcada per blanques plomes i una delicada tiara de brillants. Al adonar-se de la presència de Sígfrid la noia intenta fugir. El príncep, completament enamorat de la dona-cigne, li demana que es quedi i ella li suplica que no dispari la seva ballesta. Al preguntar-li el príncep qui és, ella li respon que és Odette, la reina dels cignes, que va ser encantada amb les seves companyes pel mag Rothbart i seguiran sent cignes, excepte entre la mitjanit i l'albada, fins que algú li juri amor etern. Els dos joves s'enamoren ràpidament i la seva alegria s'expressa amb la dansa dels cignes. Quan Sígfrid està a punt de jurar-li amor etern a Odette però, apareix Rothbart que fa que les donzelles es tornin a transformar en cignes per tal que el príncep no pugui trencar l'encanteri.
Tanmateix, abans que marxi odette, el princep la convida al ball de la nit següent. Odette s'allunya convertida en cigne.
El castell del príncep Sígfrid:
Tot està preparat al castell pel començament del gran ball en honor del príncep. En el saló principal, ricament decorat, els convidats esperen l'arribada de la reina i el seu fill. Quan aquests entren, comença la festa. Es presenten les noies que la reina ha escollit com a candidates a princesa. Sígfrid balla amb elles però es mostra absent i indiferent amb elles. El príncep cau sota l'encanteri d'Odile que es mostra seductora i calculadora. Ell en cap moment es planteja que Odile no sigui Odette. Així, la festa continua i els convidats, contents amb la celebració, ofereixen una sèrie de danses tradicionals.
Rothbart, satisfet amb el resultat del seu engany proposa al príncep que balli amb Odile. Durant el pas de deux entre Sígfrit i Odile, aquesta reafirma el seu poder sobre el príncep. Al final, el jove demana a Rothbart la mà de la seva filla i li jura amor etern. Al fer Sígfrid el jurament, se sent un terrabastall de trons, la sala s'enfosqueix i els cortesans fugen atemorits. De lluny es veu la vertadera Odette. Sígfrid s'adona del seu error i corre desesperat al llac.
El llac dels cignes:
És de nit i a la ribera del llac les donzelles-cigne ballen entristides pel destí de la seva reina. Odette arriba plorant desconsolada i les seves amigues intenten calmar-la. Sígfrid no tarda en aparèixer descomposat per implorar-li el seu perdó; la busca entre els cignes i quan l'entreveu envoltada per les seves donzelles la pren tendrament de la mà i li jura amor infinit. Malauradament, Odette li anuncia a Sígfrid que ni tan sols el seu jurament de fidelitat la podrà salvar ja que Rothbart l'ha condemnat a morir si era traïda. Apareix llavors el mag, enfurismat, reclamant el retorn dels cignes. Sígfrid i Odette lluiten amb ell vencent-lo. Però és en va. L'encanteri no s'ha trencat i Odette està sentenciada a viure eternament com un cigne. Només la seva mort el podrà desfer. Així, Odette es tira al llac i Sígfrid, bojament enamorat d'ella, també s'hi enfonsa darrera. El sacrifici d'amor d'Odette i Sígfrid trenca el malefici i amb la sortida del sol els cignes recuperen la seva forma de donzella per sempre més. Sobre el llac apareixen els esperits d'Odette i Sígfrid que s'encaminen cap a una eterna felicitat.Aquí us passo la història en dibuixos animats:


  • El trencanous, de Tchaikovsky.

La història comença a casa dels Stahlbaum, en la qual es prepara la festa de la vigília de Nadal. Clara, el seu germanet Fritz i els seus pares estan celebrant la nit amb amics i família, quan entra el padrí misteriós, Herr Drosselmeyer. Es treu de pressa un sac de regals per a tots els nens. Tots estan feliços, excepte Clara, qui no ha rebut un regal encara. Herr Drosselmeyer presenta llavors tres nines de grandària natural, cadascuna ballant entorn de si. Quan estan completes les danses, Clara s'apropa a Herr Drosselmeyer demanant un regal. Sembla que a ell li falten més regals, i Clara corre a la seva mare tenint una arrencada de llàgrimes. Drosselmeyer presenta després una joguina de trencanous, en la forma tradicional d'un soldat amb uniforme de formació. Clara està encantada, però el seu germà sent enveja i fallida el trencanous. La festa acaba i la família Stahlbaum se'n va a dormir. Mentre tots estan dormint Herr Drosselmeyer arregla el Trencanous. Després Clara es desperta i veu que la seva finestra és oberta. Quan el rellotge toca la mitjanit, Clara sent el so de ratolins. Es desperta i tracta d'escapolir-se, però els ratolins la detenen. Potser Clara estigui somiant encara: L'arbre de Nadal de sobte es torna enorme, omplint la sala. El trencanous pren vida, ell i els seus soldats s'aixequen per defensar a Clara, i el Rei dels ratolins encapçala als seus ratolins en batalla. Succeeix un conflicte, i quan Clara ajuda al Trencanous sostenint la cua del rei dels ratolins i tirant-li una sabata, aquest aprofita l'oportunitat i apunyala al rei, que mor. Els ratolins es retiren portant-se al seu líder. Després, el trencanous es transforma en un príncep. Clara i el príncep viatgen a un món on flocs de neu ballarins els saluden i on fades i reines ballen per donar-los la benvinguda a Clara i al príncep al seu món. La música expressa les imatges meravelloses presentant un cor de nens sense paraules.
Després de les celebracions, Clara es desperta sota l'arbre nadalenc amb el seu Trencanous de fusta, alegre per la seva meravellosa aventura.


Aquí us passo la història en dibuixos animats:Recordeu de lliurar la gravació al vostre professor.

No hay comentarios: