martes, 14 de abril de 2009

EL LLAC DELS CIGNES, TXAIKOVSKI

El llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va escriure el compositor rus Piotr Ilich Txaikovski (1840- 1893).
Originalment encarregat a Txaikovski per l'Òpera de Moscou, sens dubte aquest ballet és dels més coneguts i populars del món per la seva concepció, la seva admirable coreografia i la meravellosa música de Txaikovski.
Es narra la història de Sígfrid, un príncep que, a l'arribar a la majoria d'edat és convidat pels seus amics a una cacera amb el propòsit de distreure'l de la seva indecisió per a triar esposa. Els joves caçadors troben un llac dominat pel bruixot Von Rothbart, qui en veure's desfavorit per la mirada d'Odette la transforma en un preciós cigne juntament amb la seva cort. Durant el dia ella es converteix en cigne i per breus moments en la mit és una dona que espera ansiosa el seu primer petó d'amor per a alliberar-se de l'encís.
Sígfrid coneix a Odette al caient de la mitjanit, en presenciar el desencantament dels cignes. Von Rothbart observa aquesta trobada i, buscant la venjança, interposa a Odile, el cigne negre, perquè el príncep enganyat trenqui, al besar-la, els vots del primer amor, confós per la màgia i la bellesa. Sígfrid, no obstant això, desperta i trenca l'encís per a lluitar pel veritable amor, per la veritable reina dels cignes. Sígfrid i Odette s'enfronten als poders de Von Rothbart i, d'aquesta manera, triomfa l'amor.

No hay comentarios: