martes, 13 de septiembre de 2011

SUD-ÀFRICA

Les reivindicacions socials han estat molt presents a la història més recent de Sud-àfrica i també a la seva música, com la de Lucky Dube, el protagonista d'aquesta edició de "Músiques de món".
La República de Sud-àfrica ocupa gairebé tota la punta sud del continent africà. Indis i descendents dels colonitzadors europeus s'afegeixen a la diversitat de pobles africans que conviuen en aquesta terra. convivència que no sempre ha estat justa ni pacífica.
Sud-àfrica va ser el primer estat africà que va desenvolupar una indústrica musical amb editores discogràfiques i estudis de gravació. El ventall de convivència de diferents cultures, tribus i ètnies ha derivat en una gran varietat d'estils musicals des dels més ancestrals fins als més moderns. Les veus femenines d'estil gospel sós les que tenen més reconeixement internacional i les seves arrels cal buscar-les en els cants mixtos del poble zulu.ç
Lucky Dube és un conegut intèrpret de música reggae. Les seves cançons parlen de reivindicacions socials amb una dosi de fina ironia.
Després de visionar el següent vídeo, respon a les preguntes que et formularà el teu professor:

No hay comentarios: